Kategorija: Novice

Ljubljana v dežju

V kolikor vaš obisk Ljubljane  prekine slabo vreme, smo za vas pripravili nekaj predlogov kaj početi v Ljubljani v primeru slabega vremena.  Zagotovo vam ob dežju v Ljubljani ne bo dolgčas, saj je mesto polno dogajanja.
Ob več dnevnemu obisku Ljubljane vam priporočamo nakup Ljubljana Card, ki vam bo omogočila ugoden in brezskrben ogled Ljubljane. Kartica vam omogoča ogled različnih znamenitosti Ljubljane in uporabo javnega prevoza. Kartica vključuje ogled več kot 19 znamenitosti od muzejev do galerij, vključuje tudi vožnjo z ladjico po Ljubljanici in voden ogled Ljubljane. S kartico boste pridobili tudi dostop do Wi-Fija po celotni prestolnici, tako boste lahko svoje čudovite fotografije naše prestolnice.

Najbolj obiskani muzeji in galerije:

 • NARODNA GALERIJA, kjer boste našli starejšo umetnost naše države, hkrati pa se v galeriji nahaja največja zbirka likovnih del na slovenskem ozemlju od visokega srednjega veka do 20. stoletja – obvezen obisk za vse ljubitelje umetnosti.
 • NARODNI MUZEJ SLOVENIJE, njegov najbolj znani predmet v zbirki je zagotovo najstarejše glasbilo na svetu iz kosti jamskega medveda najdeno v jamskem nahajališču Divje Babe.
 • MESTNA GALERIJA LJUBLJANA– na ogled postavlja razstave slovenskih in gostujočih likovnih umetnikov, vseh zvrsti.
 • MODERNA GALERIJA– v galeriji si lahko ogledamo stalno zbirko slovenske umetnosti iz 20. stoletja. Občasno v galeriji najdemo tudi predstavitve novejših umetniških praks.
 • LJUBJANSKI GRAD – na grajskem griču v centru Ljubljane se za zidovi gradu skrivajo razne razstave in muzej slovenske zgodovine. Nanj se lahko povzpnete s stekleno vzpenjačo, ki ponuja prekrasen pogled na Ljubljano.

Če pa si želite malce drugačne, nore in nepozabne dogodivščine so tu za vas:

 • MUZEJ ILUZIJ, kateri vas popelje v čarobni svet iluzij, zaradi katerega ne boste morali verjeti sovjim očem ter čutom in boste pri tem ostali brez besed.
 • UNION EXPERIENCE– je za ljubitelje piva idealna priložnost za obisk, saj lahko preizkusite različne vrste piv in zraven okusite slovensko tradicionalno hrano.
 • ESCAPE ROOM– je nadvse zabavna preizkušnja, kjer morate skozi rešitev ugank, kod in skritih namigov pobegniti iz zaklenjene sobe.
 • WOOP LJUBLJANA – kjer boste ob skakanju po trampolinih pozabili na vse skrbi in slabo vreme.
 • ROLLBAR KARTING – se nahaja v nakupovalnem središču BTC, tukaj lahko preizkusite in dokažete svoje vozniške sposobnosti.
 • ATLANTIS LJUBLJANA – v vodnem mestu Atlantis se lahko sprostite ob raznih masažah, savnah in plavanju.

RESTAVRACIJE&BARI

Ob deževnem dnevu se podajte na iskanje vašega novega najljubšega bara in restavracije.

Svoje brbončice lahko razvajate v različnih restavracijah, med katerimi lahko okusite tradicionalno slovensko hrano (Vodnikov Hram, Slovenska hiša, Gostilna Šestica,..) in okuse iz celega sveta. V Ljubljani boste našli različne vrste kuhinj kot so kitajska, balkanska, brazilska, indijske, arabske,.. Če želite čas zavrteti nazaj v 50. In 60. leta je NOSTALGIJA Vintage Cafe Bar & Shop  idealna za vaš obisk, kjer vam postrežejo tudi s nostalgičnimi pijačami (Bazooko, malinovec, limonado, mrzli čaj,..). Ker pa seveda dneva ne moreš zaključiti brez kavice je Cafetino odlična izbira, saj ponujajo, kar šestindvajset različnih kav iz celega sveta. V centru boste našli tudi Caffe Petkovšek, ki ima široko ponudbo slovenskih »craft« piv. Zraven mestne hiše najdete Vinoteko Movia, kjer lahko okusite najboljša vina iz vseh slovenskih regij in po pokušini vzamete kakšno steklenico tudi domov.

V kolikor ste v deževnih dneh bolj nakupovalno razpoloženi, boste v  Ljubljani našli  dve nakupovalni središči. Eden izmed nakupovalnih središč je BTC, kjer se nahaja več kot 450 trgovin in ogromno barov in restavracij. Tja se lahko odpravite z mestnim avtobusom, katerega vožnja iz centra mesta traja približno 15 minut. Drugi nakupovalni center se imenuje Supernova na Rudniku, ta je nekoliko manjši od BTC-ja in je oddaljen 20 min vožnje iz centra mesta.

Ljubljana skozi celotno leto gosti ogromno razstav, koncertov in sejmov zato ne pozabite v primeru dežja, pester program dogajanja. Najdete ga na spletnih straneh Visit Ljubljana.

Čeprav je Slovenija majhna država, lahko preverite vreme drugod po državi in se morebiti s avtom ali javnim prevozom odpravite v bolj sončen del države. Dež v prestolnici še ne nujno pomeni dež na obali.

UŽIVAJTE V ZELENI LJUBLJANI IN NE POZABITE S SEBOJ VZETI DEŽNIKA.

Foto: Urška Ivančič