Kategorija: Novice

Sindikat odklonskih entitet – 28.8.-2.9.2018

 

Sindikat odklonskih entitet

za pripadnike in simpatizerje robnih urbanih žanrov

od 28. avgusta do 2. septembra
AKC Metelkova mesto in CK Španski borci, Ljubljana

Prva platforma robnih urbanih žanrov Sindikat odklonskih entitet bo potekala od 28. avgusta do 2. septembra v AKC Metelkova mesto in CK Španski borci. Predstavljamo preko 50 domačih in tujih nastopajočih, v šestih dneh se bo zvrstilo devet predstav s prvinami nove burleske in kabareta, ironije, satire, groteske in kvira. Ker je platforma nastala v skromnih finančnih in produkcijskih pogojih, bodo na ogled že narejene predstave, ki pa zaradi svoje fluidne narave vedno znova delujejo kot »paradoks učinkovite reciklaže, kjer znano vsakič znova zavibrira drugače in kjer se lovi in pričakuje užitek ponavljanja«. Ob množici novih produkcij in festivalov ter vse manjši možnosti ponovitev in gostovanj znotraj nevladnega umetniškega sektorja smo se torej zavestno odločili, da je čas za »reciklažo«.

Na različnih prizoriščih Metelkove si lahko ogledate bogat program predstav: Andrej Rozman Roza: Zaničniško odmaševanje, Urban Belina in Daniel Petković: Lažna dojka, Kabaret Tiffany, Tatovi podob, skupni večer ImproŠke: Stereobabe, Fem TV: Fem TV 4.0 in odlomek iz predstave britanske performerke Ray Filar: Ura nebinarnega elektra, za konec pa še  Za crknt. Od tujih gostov pa izpostavljamo predstavo priznanega britanskega performerja Davida Hoyla: Diamant v CK Španski borci,  ki je ne smete zamuditi… Poleg predstav Sindikat 2018 ponuja nekaj zanimivih spremljevalnih dogodkov, vključno z delavnicama Davida Hoyla: Živeti v tukaj in ZDAJ in Ray Filar: Kvirspolni drag, razstavo Burleskanje Nade Žgank, predavanje Lane Zdravković Politični potencial estetike drag in kvir, pogovor Nine Dragičević z Jayne Compton, dramaturginjo in producentko Davida Hoyla, tremi klubskimi večeri do poznih jutranjih ur, za nameček pa še dva dodatna dogodka po glavnem programu sredi septembra.

Prireditelj platforme zavod Emanat se od ustanovitve leta 2007 ukvarja s promocijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih praks. Poleg različnih odrskih, večmedijskih, glasbenih, izobraževalnih in založniških aktivnosti, že več od leta 2010  sistematično razvijamo tudi žanr nove burleske in kabareta, tako z organizacijo kakovostnih delavnic z mednarodno uveljavljenimi imeni burleske in kabareta za domače ustvarjalce, kot tudi z večletnim razvojem lastne odrske produkcije v okviru cikla tehnoburleske Tatovi podob.

Sanjajte z nami, prekršite normo, prepustite se deviantnemu in nevarnemu, zapeljivemu in provokativnemu Sindikatu!

Produkcija: Emanat; Koprodukcija: Rozinteater; Urban Belina in Daniel Petković; ŠKUC – Kulturni center Q/Klub Tiffany; FEM TV; ImproŠke/Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO; Za crknt/Društvo za sodobno klovnsko umetnost; Partnerji: AKC Metelkova mesto: Gala hala/KAPA, Klub Gromka, Galerija Alkatraz/KUD Mreža, Klub Tiffany, Menza pri koritu, Klub Monokel in CK Španski borci; Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana; Pokrovitelja: Kontrastika, Hotel Park; Medijski pokrovitelj: Mladina; V kolegialni kohabitaciji s festivalom Mladi levi.

 

https://sindikat.emanat.si/

https://www.facebook.com/edgyurbangenres